Haberler

4. Sınıf Öğrencilerimiz "Akıllı Şehir" dersinin Uygulamasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSAŞ Genel Müdürlüğünde yaptılar.

Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, öğretim görevlisi Dr. İsmail GÜLSOY ile “Akıllı Şehirler” dersinin uygulamasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSAŞ Genel Müdürlüğünde yaptılar. İSAŞ Genel Müdürü Levent ÖZKAN ,“Akıllı Su Temini” hakkında detaylı bilgiler verdiler. Barajda bulunan suyun yönetilmesinde kullanılan elektronik teknolojilerden ve sistemlerden bahsettiler. Havzaya yerleştirdikleri yağış sesörleri ile yağmur ve kar yağışının anlık olarak takip edildiği yağış olması durumunda bu yağışın baraja ne kadar su getireceği verilerinin elektronik olarak toplandığı ve bu veriler ile meteorolojik verilerin modellendiği baraj yönetimini anlattılar. Suyun arıtılması konusunda sahada yapılan işlemler hakkında detaylı bilgiler verdiler. “Akıllı Su Temini” için kullanılan SCADA sistemi hakkında detaylı bilgiler verdiler. Barajdan gelen suyun depolardan İSU’ya devir edilmesine kadar, sensörler ve bunların verilerine göre sistemin yönetilmesini uygulamalı olarak tanıttılar. Bu imkanı öğrencilerimize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN’a, İSAŞ Genel Müdürü Levent ÖZKAN’a ve Büyükşehir Belediyesi BİDB Dr. İsmail GÜLSOY’a teşekkür ederiz.